יאגו אחהצ.png

מרק בטטה קטיפתי

מתכון למרק כתום מנצח! קל להכנה, בריא, וטעים גם לילדים.
 
מרק בטטהק.jpgמטגנים בצל גדול קצוץ בשמן זית, כשהבצל מזהיב מוסיפים:
5 גזרים מקולפים חתוכים לקוביות גדולות,
רבע קילו  דלעת חתוכה לקוביות,
3 בטטות בינוניות, ברור שחתוכות לקוביות.
מקפיצים אותן 2-3 דקות ומכסים במים.
מוסיפים קצת מלח, פלפל שחור גרוס,  ג'ינג'ר (למי שאוהב). כשהירקות מתרככים, מכבים את האש וטוחנים בבלנדר יד עד לקבלת מרקם קטיפתי. המרק טעים, טעים.
בהגשה - אפשר להוסיף לקערה כפית נדיבה של שמנת חמוצה או מעט שמנת להקצפה, או גרעיני חמנייה.
 
פרווה.
ניתן להקפאה.