יאגו אחהצ.png

עוגיות אורייבה נימוחות

עוגיות אורייבה 1.JPGכמו הילדים שלנו, העוגיות הללו - רכות, מתוקות, קלות להכנה ובא לנו לאכול אותן כל הזמן!

שלא כמו הילדים שלנו, הן שקטות ולא נשארות להרבה זמן...

המתכון מאמא שלי, שנולדה במצריים, 
אלו העוגיות שאני הכי זוכרת מילדותי, באהבה.

למי שלא נולד בקהיר או אלכסנדריה, ההגייה היא כזו: o-ra-ye-ba

 

וסוף-סוף המתכון:

200 גר חמאה רכה
200 גרם (1.5 כוסות) אבקת סוכר (לא סוכר, כדי לשמור על המרקם העדין של הבצק)
כפית תמצית וניל אמיתי (אני משתמשת במקורמיק)
לערבב היטב במג'ימיקס
 
להוסיף 3 כוסות קמח+שקית אבקת אפיה ולערבב את כל החומרים יחד,
אם הבצק פירורי מידי, להוסיף עוד מעט חמאה מומסת (להמיס 50 גרם ולהוסיף לפי הצורך)
כשאפשר כבר ליצור ביד כדור שלא מתפורר, הבצק מוכן (גם אם הוא עדיין לא התגבש לגוש אחד).
ליצור ביד עיגולים קטנים בקוטר 2 ס"מ

להניח בתבנית תנור מכוסה בנייר אפיה ולמעוך מעט, להשאיר קצת רווח בין העוגיות, הן תופחות מעט.

כדאי להניח שקד או חצי שקד מולבן במרכז העוגיה.

לאפות בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות צלזיוס.

משך האפיה - כ-15 דק' - ת'כלס עד שהעוגיות רק מתחילות להזהיב, הן צריכות להישאר בהירות

להוציא מהתנור, לחכות שיתקררו, לאכול מהר לפני שמישהו אחר יחסל אותן.

הן רכות, מתפוררות בפה, מ ד ה י מ ו ת.