יאגו אחהצ.png

פשטידת בצל

 

טל 007.jpgלא נולדתי בשלנית גדולה. בנעורי בישלתי סיר גדול של מרק תפוחי אדמה בחלב, כמה שנים אחר כך, כשמשפחתי התאוששה, בישלתי כרוב סיני שגמר את קריירת הבישול שלי סופית לאותה עת.

חזרתי לבשל רק בשנות ה-30 שלי, בוגרת, שקולה ושלווה. בררתי בזהירות מתכונים ונצמדתי אליהם, השיטה עבדה. לאט-לאט העזתי לפרוש כנפיים ולסטות מהוראות המתכון ימינה שמאלה,למטה ולמעלה.

את המתכון לפשטידת הבצל הזו, כבר ממש בניתי בעצמי, אין סיכוי שהיא תצא גרועה ואכן היא מצליחה תמיד. פשטידת הבצל הפכה למנה שאני מביאה לארוחות המשפחתיות.


בצק:

במעבד מזון מערבבים:

100 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות

1/4 כפית סוכר

1/4 כפית מלח

עד לקבלת מחית חלקה.

מוסיפים:

כוס קמח תופח וממשיכים לערבב עד שנוצרים פירורי בצק. מוסיפים רבע כוס מים קרים וממשיכים לערבב. ייווצר גוש בצק. משטחים אותו בידיים, בתבנית קפיצית קוטר 26

מכניסים למקרר שיישמר קר.


מלית:

ממיסים 50 גר' חמאה במחבת, מזהיבים 6 בצלים גדולים שנקצצו במעבד מזון

מקררים מעט ומוסיפים:

שמנת לבישול 15%,

3 ביצים שלמות,

כ-200 גר' גבינות קשות מגורדות רצוי פיקנטיות (אני משלבת עמק, פרמזן, קשקבל אם יש לי),

1/4 כפית אגוז מוסקט, מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם,

מערבבים ושופכים על הבצק,

מפזרים גבינת עמק מגוררת על הפשטידה.

אופים, בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות צלזיוס, 35-45 דקות - עד שהיא מתגבשת (להכניס קיסם).
בתיאבון!
מטגנים בצל עד להזהבה בלבד
כשהבצל מתקרר מוסיפים את יתרת מרכיבי המילוי
יוצרים כדור בצק
משטחים על תבנית - בעזרת האצבעות...
מפזרים גבינת עמק מגוררת
לאפות את פשטידת הבצל עד להשחמה קלה