יאגו אחהצ.png

מאפינס שוקולד ב-5 דקות

המתכון פשוט מאד, החומרים בסיסיים ולא יקרים, וההכנה קלה ומהירה. לכן הוא המתכון האולטימטיבי למאפינס או לעוגת יום הולדת לילדים.
הכמות במתכון מתאימה לכ-16 מאפינס גדולים, או, לעוגה בתבנית בקוטר 26 ס"מ.
אם מכינים עוגה או מאפינס לכיתה - אני ממליצה להכפיל את הכמות. 
מאפינס שוקולד

החומרים:

4 ביצים

4 כפות קקאו

2 כוסות סוכר

כוס וחצי קמח אסם (או קמח רגיל + כפית וחצי אבקת אפיה)

שקית אבקת אפיה (בנוסף לקמח התופח!)

שקית סוכר וניל

2 כוסות חלב (לעוגה פרווה אפשר להחליף במיץ תפוזים - לא ניסיתי!)

חצי כוס שמן

אופן ההכנה:

בקערה גדולה מערבבים את כל החומרים היבשים, מוסיפים את השמן, החלב והביצים, וממשיכים לערבב עד שמקבלים תערובת חלקה. התערובת יוצאת נוזלית מאד.

ממלאים בתבנית לעוגה או בתבניות מאפינס. אני מעדיפה את תבניות הסיליקון, התערובת לא נוזלת מהן וקל "לחלץ" את המאפינס האפויים. 
אופים בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות צלזיוס למשך 40 דקות, בודקים עם קיסם.
 
טיפ אפייה קטן: לכל תנור אופי משלו, לכן, אני בדרך כלל מכוונת שעון ל-5 דק' פחות מזמן האפייה המומלץ במתכון ובודקת.
 
מאפינס הם תחליף מקסים לעוגת יום ההולדת הרגילה. כל ילד מקבל מאפין אישי ומקשט אותה לפי טעמו (תרתי משמע).ביום ההולדת של בת ה-7 שלי הכנו קרם שוקולד מפודינג שוקולד ושמנת מתוקה, מיכלי קצפת, סוכריות מזרה, פרחי סוכר קטנים, וסוכריות עדשים. בנוסף חילקה הפטריוטית הצעירה דגלי ישראל קטנים לכל ילד. (טוב, יום ההולדת נחגג 4 ימים אחרי יום העצמאות)
 
 
מתכון למאפינס בריאים ומפתיעים בטעמם המשובח - מאפינס פירות ואגוזים עם קמח כוסמין.