יאגו אחהצ.png

מג'דרה מעדשים ובורגול

החומרים:

 

6 בצלים גדולים קצוציםחנוכה 029.jpg דק

חצי כוס שמן זית

300 גר' בורגול

500 גר' עדשים ירוקות

מלח, פלפל שחור, כמון,בהרט

 

 
אופן ההכנה:

 

לטגן את הבצל בשמן הזית, לערבב מידי פעם, יש לטגן עד שהוא ממש מתחיל להיחרך - זה המפתח לצבע ולטעם של המג'דרה.

לברור ולשטוף היטב את העדשים, לבשל בסיר שמולא במים עד לכיסוי העדשים. להביא לרתיחה, להנמיך את האש ולבשל 10-15 דקות, עד שהעדשים רכות למחצה.

לברור ולשטוף את הבורגול, להוסיף לסיר עם העדשים, להוסיף את הבצל, לתבל לפי הטעם (אני שמה כפית גדושה כמון, חצי כפית בהרט, 2 כפיות מלח, רבע כפית פלפל שחור) להוסיף מים עד לכיסוי, לכסות את הסיר ולהמשיך לבשל על אש נמוכה,עד שהמים מתאדים והעדשים מתרככות. (לערבב מידי פעם ולוודא שהתחתית לא נחרכת!)
להעביר את התערובת לתבנית פיירקס, להכניס לתנור לחום של 170 מעלות צלזיוס, ל-15 דק' להשחמה.חנוכה 045.jpg