יאגו אחהצ.png

קלופס - כיכר בשר ממולאת בביצים קשות

היתרון של מאפה הבשר הזה הוא ביופיין של הפרוסות. מתאים לארוחות רבות משתתפים, ואפשר להגיש אותו גם פושר.
קלופס.jpg
החומרים לשתי כיכרות בשר:

1 ק"ג בשר בקר טחון (צלעות) אפשר להשתמש בתערובת שחציה בשר בקר וחציה הודו (שוק הודו מפורק)

בצל גדול קצוץ דק

2 ביצים טריות לא מבושלות

חצי כוס פירורי לחם

תבלינים לפי הטעם:

הטעם שלי? כפית גריל עוף, כפית כמון, 2-3 שיני שום כתושות, חצי כפית פלפל שחור, כפית מלח

8 ביצים קשות מקולפות

בקערה - לשים את כל החומרים (למעט הביצים הקשות)  לתערובת אחידה.

 

לוקחים חצי כמות הבשר, מניחים על נייר אפיה לח ומשומן, ומשטחים את הבשר לצורת מלבן: האורך כאורך תבנית התנור, רוחב כ-25 ס"מ.

מניחים  4 ביצים קשות לאורך הכיכר, סוגרים לגליל בעזרת נייר האפיה, מגלגלים את הכיכר עם הנייר ומניחים אותה כשקצות הנייר למטה (כדי שלא ייפתחו) עושים כמה חורים בנייר בעזרת מזלג.

מכינים את הכיכר השניה באותו אופן.

 

חומרים לרוטב:

3-4 גזרים חתוכים לעיגולים

2 עגבניות חתוכות לקוביות,

בצל אחד חתוך לטבעות

10 שיני שום

כוס שמן

כוס מים

חצי כפית מלח

מערבבים את כל החומרים ושופכים על התבנית סביב הכיכרות.

אופים בתנור כשעה, בחם של 200 מעלות צלזיוס, עד שהנייר מזהיב. מכבים את התנור, הופכים את הכיכרות לצידן השני כדי שיספגו את הרוטב ומשאירים בתנור הכבוי עוד 15 דק'.

מומלץ לפתוח את נייר האפיה ולפרוס לפרוסות אחרי קירור הכיכרות במקרר.

ניתן להגיש גם פושר או קר.

1. נשטח את הבשר
2. נסדר את הביצים
3. ניצור כיכר בעזרת נייר האפייה
4. נעטוף את הכיכר ונהדק
5. נוסיף את הירקות והרוטב
6. אחרי האפייה - לקרר, להסיר את הנייר ולפרוס.