יאגו אחהצ.png

ממרחים תוצרת בית

ממרח חלבה ביתי - קל מאד להכנה

2 כפות טחינה (עדיף טחינה משומשום מלא)

2-3 כפיות דבש או דבש תמרים (סילאן)

שמים את הטחינה בקערה קטנה ולתוכה מערבבים 2 או 3 כפיות דבש, לפי דרגת המתיקות הרצויה.

זהו!

 

ממרח עדשים ביתי - מצריך השקעה מסוימת

1 כוס עדשים שחורות, חומות או אדומות מושרות למשך מספר שעות

3 כוסות מים

2 כפות שמן זית

1 בצל קצוץ דק

2-3 שיני שום קצוצות דק

1 כף מיץ לימון

1/2 כפית מלח

פלפל שחור

טימין/ אורגנו/ זעתר/ רוזמרין

3 כפות פטרוזיליה

      שוטפים את העדשים לאחר ההשריה ושופכים את המים

  1. בסיר קטן שמים את העדשים עם 3 כוסות מים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים עד שהעדשים מתרככות.
  2. מוסיפים כחצי כפית מלח ומבשלים עוד קצת ללא המכסה עד שכמעט כל המים מתאדים.
  3. מסירים את העדשים מהאש ונותנים להן להתקרר מעט. מועכים את העדשים בעזרת מועך פירה.
  4. בינתיים מטגנים את הבצל הקצוץ במעט שמן זית. כשהבצל מטוגן מוסיפים אליו את השום ומטגנים עוד מעט עד שהשום מזהיב.
  5. מוסיפים פלפל שחור ועשב תיבול מהרשימה למעלה, מערבבים ומטגנים עוד כדקה. מורידים מהאש.
  6. מצרפים את תערובת הבצל את העדשים. מוסיפים מיץ לימון ופטרוזיליה. מערבבים היטב.
  7. נותנים לממרח להתקרר בטמפרטורת החדר. הוא יתעבה קצת עם הקירור. שומרים במקרר, הוא יחזיק מעמד כשבוע.