יאגו אחהצ.png

מאפינס פירות ואגוזים

החומרים: 

2 ספט10 090.jpgכוסות קמח מלא
(רצוי קמח כוסמין שיוצר מאפה קליל יותר)

3 כפיות מחוקות אבקת אפיה

1/2 כפית מלח

1/2 כפית קינמון

1/8 כוס שמן חמניות בכבישה קרה

1/2 כוס דבש או סירופ מייפל או סילאן 

1 ביצה טרופה

3/4 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי

1/2 1 כוסות פרי טרי חתוך לקוביות קטנות
(משמשים/ אפרסקים/ תפוחים/ אגסים)

1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים מקומחים קלות

 
 
הפירות בהם השתמשתי לאפיית המאפינס המצולמים היו תפוח ואגס, המתקתי בסילאן.
אפיתי בתבניות שקעים מסיליקון, הבלילה הספיקה ל-16 יח', בכל מאפין יש כ-50 מ"ל בלילה. 

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  2. מערבבים בקערה את החומרים היבשים: קמח, אבקת אפיה, מלח וקינמון.
  3. טורפים את השמן, הסילאן והביצה, מוסיפים את מיץ התפוזים.
  4. מוסיפים לחומרים הרטובים את החומרים היבשים תוך כדי טריפה, בוחשים פנימה את הפירות והאגוזים.
  5. ממלאים את תבנית השקעים או תבניות הנייר בבלילה, עד ל-2/3 מגובה התבנית.
  6. אופים כ-16 דקות או עד שהמאפינס משחימים. נועצים קיסם ובודקים שהוא יוצא יבש.