יאגו אחהצ.png

גרנולה בר תפוחים של פיליס גלזר

1 כוס + 2 כפות קמח חיטה מלאה או קמח כוסמין מלא

1 כוס שיבולת שועל (קוואקר)

1 כפית אבקת סודה לשתייה

1/2 כפית קינמון

1/3 כוס שמן חמניות בכבישה קרה

6 כפות דבש או סירופ מייפל

1/2 כוס רסק תפוחי עץ ללא סוכר

1 כפית תמצית וניל טהור (אופציונלי)

1/2 1 כוסות פירות יבשים לפי הטעם, חתוכים דק (שזיפים, חמוציות, אוכמניות, משמשים ועוד)

1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים דק

 

תבנית בגודל 22X32 ס"מ

 

  1. מחממים את התנור לחום בינוני 180 מעלות. מרפדים את התחתית והדפנות של התבנית בנייר אפייה.
  2. מערבבים בקערה קמח, שיבולת שועל, אבקת סודה וקינמון.
  3. בקערה נוספת מערבבים שמן, דבש, רסק תפוחים ותמצית וניל. מוסיפים את תערובת הקמח.
  4. מערבבים היטב ומוסיפים את הפירות היבשים ואת אגוזי המלך. לשים לתערובת אחידה.
  5. מעבירים את התערובת לתבנית ומשטחים אותה לעובי אחיד על גבי נייר האפייה.
  6. אופים כ 20 דקות לקבלת צבע זהוב-שחום. מצננים 10 דקות וחותכים למלבנים. מצננים היטב על רשת ושומרים בקופסה סגורה במקרר.