יאגו אחהצ.png

עוגת ריבה ופירורי בצק פריך

זו עוגה של בית. היא לא מתוחכמת מידי. היא לא עשירה מידי. היא טעימה מידי.
לקחת ריבוע או שניים ליד הקפה או התה של אחר צהריים. אפשר אפילו לחמם אותה טיפה לפני האכילה. גן עדן זה כאן.

עוגת ריבה.jpgחומרי הבצק:

2 ו-1/2 כוסות קמח

1/2 סוכר לבן

ביצה + שני חלמונים

2 כפות ברנדי

כפית תמצית וניל

כף קליפת לימון מגורדת

קורט מלח

150 גרם חמאה

תבנית אפיה 20 ס"מ * 33 ס"מ

 

המילוי:

צנצנת ריבה

100 גרם אגוזים קצוצים (לא חובה)

 

פירורי הבצק:

2 כפות קמח

1/4 כוס סוכר

 

להכניס את כל חומרי הבצק למעבד מזון ולערבב בלהב המתכת. לשטח 2/3 מהבצק על תחתית התבנית, למרוח ריבה בנדיבות (כמו בסנדביץ'). לפזר את האגוזים ואת פירורי הבצק מעל.

להוסיף ל-1/3 הבצק שנותר את הקמח והסוכר ולהמשיך לערבב במעבד המזון, מתקבל בצק קשה. ליצור כדור ולגרד אותו בפומפיה מעל העוגה (אם הוא לא קשה מספיק אפשר לקרר אותו במקפיא)

 

לאפות כ-35 דקות בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות צלזיוס.

לחתוך מיד לריבועים. לאחסן בקופסא אטומה מחוץ למקרר.

ניתנת להקפאה.