יאגו אחהצ.png

עוגת התפוחים של אילנה

עוגתתפוחים 6.jpgאכלנו אותה בארוחת ליל שבת אצל אילנה.
העוגה היתה כל כך טעימה - אז התקשרתי למחרת לבקש את המתכון.
אילנה לא היתה בבית ואני שכחתי מהעניין.
חלפו כמה חודשים וראש השנה המתקרב עזר לי להיזכר בערגה בעוגת התפוחים המופלאה הזו. היא תהווה קינוח נפלא ורענן לארוחת החג והיא גם קלה להכנה.
 
חומרים למילוי:
קילו וחצי תפוחים (אילנה אוהבת לערבב תפוחים ירוקים וחמוצים עם תפוחים אדומים ומתוקים)
שליש כוס סוכר
חצי כוס מים
2 פרוסות לימון
 
חומרים לבצק:
2 כוסות קמח
כפית אבקת אפיה
כוס סוכר
150 גרם חמאה (100 גרם לבצק, 50 גרם למילוי)
2 חלמונים
 
2 כפות סוכר חום לפיזור מעל העוגה.
 
אופן ההכנה:
1. מקלפים את התפוחים וחותכים לפרוסות דקות. מכניסים את התפוחים לסיר עם פרוסות הלימון, המים והסוכר. מבשלים כ-10 דקות, ומערבבים מידי פעם. התפוחים צריכים להיות "אל דנטה".
 
2. במעבד מזון מערבבים את הקמח, אבקת האפיה והסוכר. מוסיפים 100 גרם חמאה ואת החלמונים. מתקבל בצק פירורים.

3. שומרים כוס מהבצק לציפוי את שאר הבצק משטחים ומהדקים על הבסיס והדפנות של תבנית קפיצית.
 
4. מסננים את התפוחים, מוציאים את פרוסות הלימון ושופכים לתבנית. 

5. מפזרים מלמעלה את פירורי הבצק, חותכים את החמאה שנותרה לקוביות קטנות ומפזרים ולסיום זורים את הסוכר החום.

6. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני (170 מעלות) כשעה.


לעוגת פרווה - אפשר להחליף את החמאה במרגרינה
 
1. מבשלים פרוסות תפוחים
2. מכינים בצק פירורים
3. מהדקים את הבצק לתחתית ולדפנות
4. ממלאים בפרוסות התפוחים
5. מפזרים סוכר חום וקוביות חמאה
6. אופים עד שהבצק מזהיב