יאגו אחהצ.png

עוגת שיש שווה

זו עוגה של בית, אין בה המון קרם, קישוטים ומוסים - היא כאילו פשוטה. אבל יש בה המון, המון, שוקולד אמיתי שעושה את מלאכתו היטב.

חוץ מזה, זה מתכון של אהרוני, שהתפרסם ב-7 ימים לפני כמה שנים. בלי שיידע הוא אחד ממורי הבישול המרכזיים שלי.

החומרים:

מעט חמאה ומעט סוכר לתבנית

150 גרם קוביות שוקולד מריר

180 גרם חמאה רכה

250 גרם סוכר

3 ביצים

1 מיכל שמנת חמוצה

350 גרם קמח תופח

2 כפיות תמצית וניל אמיתית

 תבנית אינגליש קייק

אופן ההכנה: 

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס
  2. משמנים את התבנית בחמאה ומפזרים מעט סוכר. מנערים את התבנית כך שהסוכר יצפה את התחתית והדפנות. מנערים את הסוכר העודף.
  3. שמים בסיר קטן את השוקולד וחצי מכוס החלב. מבשלים, תוך כדי ערבוב, עד שהשוקולד נמס לגמרי.
  4. מקציפים במיקסר את החמאה והסוכר כ-5 דקות עד שהתערובת קרמית ומבריקה. טורפים פנימה את הביצים בהדרגה, אחת בכל פעם, עד שהן נבלעות בתערובת. מערבלים פנימה תחילה את השמנת, חצי כוס החלב הנותרת ולבסוף את הקמח לערבול קצר.
  5. מחלקים את התערובת לשניים. מחצית אחת מערבבים היטב עם השוקולד המומס לתערובת אחידה. את המחצית השנייה מערבבים עם תמצית הווניל.
  6. יוצקים לתבנית את שתי התערובות לסירוגין כדי שיתערבבו זו בזו. "חורשים" בתוך הבצק בסכין שלושה סיבובים לאורך התבנית ליצירת אפקט "שיש" מוגבר ואופים כ-50 דקות, עד שהעוגה יציבה לגמרי.