יאגו אחהצ.png

"שטרודל" תפוחים

שטרודל תפוחים.jpgהבצק הזה, בגרסאות מתוקות ומלוחות, הוא בסיס נפלא למאפי "שטרודל". מתכון שעובר במשפחתנו כבר שנים רבות.
 
החומרים לבצק:
3 כוסות קמח תופח
200 גרם גבינה לבנה
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
2 כפות סוכר לבן
 
למילוי:
4 תפוחים קלופים, חתוכים לקוביות או מגורדים
ריבת משמש
100 גרם אגוזי מלך קצוצים
 
לציפוי:
מעט ביצה טרופה
מעט סוכר חום
 
אופן ההכנה:
מכניסים מעבד מזון את החמאה והסוכר ומתחילים לערבב, מוסיפים את החמאה, ממשיכים להוסיף את הקמח בהדרגה עד שמתחיל להתגבש כדור בצק.
מוציאים אותו ממעבד המזון, מחלקים אותו ל-4 חלקים ומרדדים כל חלק למלבן על משטח מקומח.
מורחים ריבה על רצועת בצק (ראו תמונה), מעליה מפזרים רבע מכמות התפוחים והאגוזים. מגלגלים לגליל.
מניחים על תבנית שטוחה (תבנית של התנור) שמכוסה בנייר אפייה. אין צורך לשמן את הנייר.
את הגלילים מורחים בביצה טרופה ומפזרים מעט סוכר (רצוי חום).
מחממים את התנור ל-170 מעלות צלזיוס, אופים כ-25 דקות (עד שהשכבה העליונה מזהיבה).