יאגו אחהצ.png

פשטידת תירס לארוחת ערב

(המכילה את כל מה שהילדים לא מוכנים לאכול בדרך כלל)

 
IMG_6273.JPGהחומרים:
שקית גרגרי תירס קפוא (800 גר') מופשר
5 ביצים
500 גר' גבינות מכל הסוגים (לבנה, קוטג', צהובה, קשקבל וכו') אפשר שאריות.
50 גר' חמאה
3 כפות קמח
כוס חלב
מלח
פרוסות גבינה עמק
מעט פירורי לחם
מעט חמאה לשימון התבנית
 
לעבודה:
מכינים רוטב בשמל: ממיסים את החמאה בסיר קטן על אש קטנה, נזהרים שלא תשחים, מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב לקבלת מעין משחה, מוסיפים את החלב בהדרגה תוך ערבוב מתמיד. לא נוטשים את הסיר לרגע. מניחים לרוטב להתקרר מעט.
תהליך הכנת הבשמל אורך דקות ספורות. ההכנה דורשת מעט מיומנות, אבל זו השקעה טובה, בשמל הוא רוטב בסיסי וטעים למגוון פשטידות ופסטות.
 
בקערה גדולה מערבבים את התירס, הגבינות, הביצים וכ-2/3 מהבשמל.
משמנים תבנית פיירקס גדולה בחמאה, מפזרים מעט פירורי לחם (כ-3 כפות), מעבירים את התערובת לתבנית, מעליה מורחים את יתרת הבשמל. זורים שוב מעט פירורי לחם ומסדרים פרוסות גבינה צהובה. אופים 30-40 דק' (עד שהציפוי מזהיב והתוך מתמצק) בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות צלזיוס.
ניתנת להקפאה.
 
ניתן להכין באופן דומה פשטידת תרד ממש, ממש טעימה.