לבלוג שלי בתפוז
אמא לשני ילדים
אתר אחהצ.jpg

 

יאגו אחהצ.png

ספגטי בולונז

 
086.JPGהמתכון הנפלא הזה שייך לקטגורית ארוחה בסיר אחד, כי יש בו גם חלבונים, גם פחמימות וגם ירקות. 
ולמה אני אוהבת אותו כל כך?
כי אפשר להכין את הרוטב מראש ולהקפיא, ביום הדין מבשלים פסטה, מפשרים את הרוטב ויש לנו ארוחה נפלאה תוך 10 דקות.
זוהי גם מנה שילדים יכולים לחמם לבד במיקרוגל, בלי להסתבך. כך גם לא קורה שהם זוכרים לאכול את התוספת ושוכחים את הבשר והירקות, מה שקורה כשאני אומרת להם: "יש במקרר קציצות ופסטה"...

החומרים:
500 גרם פסטה (למתכון הזה אנחנו אוהבים את BAVETTE  של Barilla)
500 גרם בשר טרי טחון (אני מעדיפה צלעות)
שני בצלים בינוניים
חצי קילו עגבניות אדומות בשלות (או קופסת שימורי עגבניות מרוסקות, לא רסק עגבניות!)
כפית ממרח עגבניות מיובשות (ל אחובה)
כפית פפריקה מתוקה
כפית מלח (ותתטעמו)
כ-60 מ"ל שמן זית
 
אופן ההכנה:
- מקלפים את העגבניות ומרסקים אותן (גם את השימורים מומלץ לרסק שוב)
- קוצצים את הבצל ומטגנים בשמן הזית במחבת גדולה, על אש גדולה. מערבבים מידי פעם.
- כשהבצל מזהיב מוסיפים את הבשר והתבלינים וממשיכים לטגן, מערבבים ומפוררים את הבשר.
- כשהבשר מוכן מוסיפים את העגבניות , מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים רבע שעה נוספת.
- מרתיחים 5 ליטרים מים בסיר גדול, ממליחים מעט ומבשלים את הפסטה עד שהיא מתרככת.
- מסננים את המים (לא צריך לשטוף את הפסטה) ומוסיפים את הרוטב מיד.
 
 טיפים, ויש כמה:
- את הרוטב ניתן להקפיא, אם הפסטה מוגשת כתוספת, מספיקה חצי מכמות הבשר.
- אם אינכם מקפידים על כשרות - מומלץ לפזר פרמזן או פקורינו (חביבת הבית) מגורדת מעל המנה עם הגשתה.
- האיטלקים אומרים ש"הפסטה לא יכולה לחכות לרוטב - הרוטב יכול לחכות לפסטה".
- אפשר להשיג היום בחנויות לכלי בית קולפן עגבניות, קל כמו קילוף תפוח.
הנה הקולפן שלי! קיבלתי אותו לפני כמה שנים מדוד בני שלי שאוהב לשוטט בחנויות ברחוב לוינסקי בדרום תל 036.JPG
   אביב ולחפש מציאות.