לבלוג שלי בתפוז
אמא לשני ילדים
אתר אחהצ.jpg

 

יאגו אחהצ.png

טראפלס שוקולד

טראפלס שוקולד.JPGמתכון קל מאד להכנה, התוצאה טעימה ומרשימה.
 
ההכנה נעשית ב-2 שלבים, ביניהם יש להמתין שעתיים לפחות.
 
החומרים:
400 גרם שוקולד*
250 מ"ל שמנת מתוקה 38%
אבקת קקאו (לא שוקולית!) לציפוי
ו... זהו.
 
ההכנה:
שלב 1:
חותכים את השוקולד לקוביות, מכניסים לסיר קטן ומוסיפים את השמנת המתוקה.
מחממים אותם בשיטה המכונה "בון מארי" (מניחים על הגז סיר גדול ובו מים להרתחה, כשהמים רותחים מניחים את הסיר הקטן בתוך אמבט המים ומערבבים מפעם לפעם בכף עץ (נזהרים שלא יחדרו מים לתערובת השוקולד). כשמגיעים לתערובת חלקה, מסירים מהאש, מניחים לה להצטנן מעט ומכניסים למקרר עד להקשייה. (מתקבל מרקם משחתי).
שלב 2:
מכינים צלחת ובה אבקת קקאו,
לוקחים בכפית, כמות שוקולד לטראפל אחד, מגלגלים לכדור בידיים. מגלגלים באבקת הקקאו ומעבירים לצלחת.
 
מקררים את הטראפלס ורק אז מכניסים אותם למנג'טים, שומרים במקרר.
(אפשר להקפיא את הטראפלס ואז הם נשמרים גם למספר חודשים, אצלנו בבית זה לא עובד)
הכדורים לא חייבים להיות מושלמים, להיפך. העקמומיות נותנת להם חן מסוים.
חשוב לעסוד מהר, חום היד ממיס את הכדורים.
 
* ההעדפה שלנו חצי שוקולד מריר חלבי וחצי שוקולד לבן, השתמשנו בשוקולד פרה של עלית. מתקבל שילוב עדין של מרירות ומתיקות שאהוב מאד גם על מבוגרים וגם על ילדים.

 
אוהבים שוקולד - נכון?
אז הנה עוד שני מתכוני שוקולד מעולים:
הבראוניס הממכרים של נילי
כדורי שוקולד בטעם של ילדות