יאגו אחהצ.png

סלט פירות חורפי

החורף הישראלי מציע לנו שפע פירות. לכן, אני באמת לא מבינה למה אנחנו שומרים על המסורת הגלותית של אכילת פירות יבשים בטו' בשבט. מה גם שפעם הפירות היבשים היו מגיעים (כנראה) מ"ארץ ישרואל", היום אנחנו אוכלים פירות יבשים שמגיעים בעיקר מתורכיה... 

סלט פירות.jpgהמצרכים (ל-4 חובבי פירות):

 

2 תפוזים מקולפים

2 תפוחים (אפשר להשאיר את הקליפה)

2 בננות קלופות
תותים (גם 5-6 יספיקו כדי ל"צבוע" את הסלט, הם עדיין יקרים להחריד)

חופן צימוקים, חופן אגוזי מלך קלופים (לא חובה)

מעט יין אדום/תירוש (לא חובה)

 

אופן ההכנה:

 

משרים את הצימוקים ביין, תירוש או מים

חותכים את כל הפירות לקוביות, מערבבים ומוסיפים את הצימוקים עם נוזל המשרה.

זהו, הסלט מוכן (כדאי להגישו תוך שעה-שעתיים לכל היותר)

מוסיפים את שברי האגוזים ממש לפני ההגשה, כדי שיישארו פריכים.

 

חשוב:  לא להוסיף אגוזים לסלט של ילדים מתחת לגיל 5
 
וגם: גמישות היא שם המשחק. הכניסו לסלט את הפירות שאתם אוהבים ושיש לכם בבית, חשוב השילוב בין ההדרים (תפוזים/קלמנטינות/אשכוליות וכו') רווי המיץ לבין רכות הבננות ולהוסיף להם תפוחים/אגסים/אפרסמונים.
אנחנו מכינים אותו, פעמים רבות, ללא צימוקים וללא אגוזים - כדי "לחסוך" בקלוריות.