יאגו אחהצ.png

עוגת שוקולד פשוטה

עוגת שוקולד.JPGפשוטה, במובן הכי טוב של המילה.
העוגה עשויה מחומרים בסיסיים ולא יקרים, כאלו שיש תמיד (כמעט) בכל מטבח.
ההכנה פשוטה, מהירה וקלה.
מערבבים ואופים. 
 
החומרים:
4 ביצים שלמות (לא מופרדות)
4 כפות קקאו
2 כוסות סוכר לבן
כוס וחצי קמח אסם (או קמח רגיל + כפית וחצי אבקת אפיה)
שקית אבקת אפיה (בנוסף לקמח התופח!)
שקית סוכר וניל
2 כוסות חלב (לעוגה פרווה אפשר להחליף במיץ תפוזים איכותי)
חצי כוס שמן
 
אופן ההכנה:
מערבבים את החומרים היבשים בקערה. מוסיפים את החומרים הרטובים (ביצים, חלב ושמן) ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מתקבלת תערובת נוזלית למדי. 
 
אופים בתבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ, או בתבנית חד פעמית בגודל בינוני, 40 דקות בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות צלזיוס.
כל תנור שונה מחברו, לכן מומלץ לבדוק אם העוגה מוכנה כבר אחרי 35 דקות. היא מוכנה כשהקיסם יוצא יבש.