יאגו אחהצ.png

סלט פירות, מרשמלו ושמנת מתוקה

st 107.jpg

לקינוח הזה קוראים אמברוזיה, חברתי חוה לימדה אותי להכין אותו לפני 30 שנה בערך (אמאל'ה, אני ממש קשישה).

 

נזכרתי בו והכנתי אותו יחד עם בתי בת ה-8 ושתי חברותיה.
תוך פחות משעה הספקנו להכין אותו ולטרוף את כולו.
קינוח שילדים מאד אוהבים, קל מאד להכנה. נכון שיש בו שמנת מתוקה ומרשמלו, אבל יש בו גם המון פירות.
המתכון המקורי מבוסס על שימורי "קוקטייל פירות" שמנת מתוקה ומרשמלו.
אנחנו השתמשנו בשמנת מופחתת שומן ובפירות טריים, הרבה יותר בריא ובעיני גם יותר טעים.

המצרכים ל-8 מנות:
מיכל שמנת מתוקה מופחתת שומן 10% או 15%
שקית מרשמלו קטנה (לא חייבים להשתמש בכל הכמות)
10 פירות טריים חתוכים לקוביות קטנות, לבחירתכם.
הפירות שהשתמשנו בהם: 
תפוחים, אגסים, תפוזים, קלמנטינות, בננות ותותים. ואפשר גם אפרסקים, שזיפים וכל פרי זמין שנראה לכם מתאים

ההכנה פשוטה מאד: 
חותכים את כל הפירות לקוביות, חותכים את המרשמלו לחתיכות קטנות. מערבבים את כל המרכיבים בקערה, אוכלים.
אם מצליחים משהים אותו לכמה שעות במקרר, למיזוג טוב יותר של הטעמים. אנחנו לא יכולנו להתאפק.

 

מכינים סלט פירות
גוזרים את המרשמלו לחתיכות קטונת